رنگ تاتو چیست؟
در سراسر جهان، کار تاتو به یک شکل صورت میگیرد.

در سراسر جهان، کار تاتو به یک شکل صورت میگیرد.
همهی ما میدانیم برای شروع هر کاری، نیازمند لوازم مورد نیاز انجام آن هستیم. از گذشته تا کنون افراد به دلیل علاقهی انسانها به زیبایی و یا حتی درمان بعضی نواقص موجود در صورت و بدن خود، به سمت هنر تاتو گرایش پیدا نمودند. در سراسر جهان، کار تاتو به یک شکل صورت میگیرد. به این معنی که، همهی تاتوکاران برای کار خود باید تمامی لوازم مور نیاز اعم از دستگاه، گریپ، سوزن، مواد بی حسی و رنگ تاتو و دیگر ابزار تاتو را دارا باشند. در حقیقت، علاوه بر ضرورت داشتن یک دستگاه تاتو مناسب، تاتوکار بایستی از رنگهای مختلف و مناسب برای اجرای طرح روی بدن متقاضی استفاده نماید. رنگهای مورد استفاده برای تاتو میتوان شیمیایی و یا گیاهی باشند. البته استفاده از رنگهای شیمیایی تاتو شایعتر میباشد، چرا که در موارد بسیاری استفاده از رنگهای گیاهی ایجاد حساسیت نموده است.
رنگهایی که در اجرای تاتو بیشترین کاربرد را دارند، عبارتند از: سبز، قهوه ای و مشکی، که البته رنگهای مشکی، قهوهای و گاهی آبی تیره بیشتر برای تاتوهای درمانی مورد استفاده قرار میگیرند. اما رنگهای دیگری نیز مانند قرمز، سفید، ... در تاتو مورد استفاده قرار میگیرند، که بیشتر در تاتوهای تزئینی برای رنگآمیزی طرحهای رنگی کاربرد دارند. منابعی که میتوان از طریق آنها رنگهای تاتو را تهیه نمود عبارتند از: کربن(مشکی و آبی تیره)، اکسید آهن و یا گل اخری(قهوهای)، آلومینات کبالت(آبی روشن)، جیوه و یا رنگهای گیاهی(قرمز)، سولفید کادمیوم(زرد)، کروم و یا اکسید جیوه(سبز).
البته باید توجه داشت، گاهی اوقات هنگام انجام تاتو ممکن است به رنگهایی نیاز پیدا کنیم که برای به دست آوردن آنها بایستی یک یا چند رنگ و مواد را ترکیب نمود. موادی که بیشترین استفاده در ترکیب رنگها دارند به این ترتیب میباشند: جوهر زرد، جوهر آبی، جوهر نقرهای، جوهر سبز، جوهر مشکی یا کربن، اکسید آهن، در اکسید تیتانیوم. برای اجرای تاتوهای تیره و مشکی بهتر است از کربن(جوهر مشکی)، تاتوهای تیره و دودی(نوک مدادی) رنگ از دی اکسید تیتانیوم و اکسید آهن، و تاتوهای رنگی از جوهرهای زرد، سبز و آبی استفاده گردد.
نکته قابل توجه در تولید رنگهای تاتو این است که، همهی این رنگها از جوهر تشکیل نشدهاند و اغلب از ترکیب رنگدانهها با یک محلول به صورت سوسپانسیون(محلول کدری میباشد که مواد جامدی(رنگدانه) درون آن وجود دارد و پس از زمان کوتاهی و عدم استفاده، ذرات جامد از مایع جدا شده و ته ظرف جمع میگردند. به عبارتی، میتوان گفت مخلوط ناهمگنی میباشد که از ذرههای جامد (رنگدانهها) معلق در آب تشکیل میشود) تولید میگردند. اما امروزه رنگدانههایی که جهت تولید مورد استفاده قرار میگیرند بیشتر از مواد معدنی، رنگهای گیاهی، نمکهای فلزی، مواد آلی صنعتی تشکیل شده است. که البته باعت حساسیت شده و حتی گاهی اوقات با قرار گرفتن در مقابل نور خورشید و اشعهی ماوراء بنفش ایجاد زخم مینمایند. با وجود تمامی قوانینی که در رابطه با منابع تولید، نوع و ... این رنگها وجود دارد و توسط سازمان FDA مقرر شده است، همچنان نظارت دقیق بر روی آن وجود نداشته و گاهی اوقات در بعضی رنگها نمونههایی بی کیفیت و در مواردی آسیب رسان به پوست مشاهده شده است.