اصول طراحی آرایش دائم متناسب با چهرۀ افراد | نور و رنگ
این خصوصیت انسان که همواره به دنبال راحتی خیال و آراستگی ظاهر، حتی به هنگام خارج شدن از رختخواب میباشد، بر کسی پوشیده نیست. به لطف علاقهای که افراد در چندین سال اخیر نسبت به تاتو نمودن ابرو از خود نشان دادهاند، تکنیکهای انجام خالکوبی همواره در حال پیشرفت و دستیابی به راهکارهای نوین میباشند. البته، تاتوی ابرو تنها سرآغاز شیوۀ آرایش دائمی بوده است؛ چرا که اکنون تاتوکاران و آرایشگران حرفهای خدمات دیگری همچون: اجرای خط چشم، خط لب و رژ لب را نیز ارائه میدهند. یکی از جدیدترین روشهای اجرای آرایش دائم، میکروپیگمنتیشن میباشد. شما پس از انجام میکروپیگمنتیشن یا همان آرایش دائم، کمتر از 15 دقیقه زمان نیاز دارید تا حاضر و آماده از منزل خود خارج شوید؛ چرا که روش میکروپیگمنتیشن یک شیوۀ آرایش دائمی بوده و شما میتوانید به کمک آن از ابروها، خط چشم، خط لب و رژ لب کاملاً طبیعی و متناسب با چهرۀ خود برخوردار گردید. به همین خاطر، دیگر نیازی نیست هر روز صبح مدت زمان زیادی را صرف آرایش نمودن چهرۀ خود و قرینهسازی آن نمایید. اما، فرد تاتوکار برای اجرای آرایش دائم بر روی صورت مشتری چه اصولی را بایستی بداند؟ آیا تنها آگاهی از نحوۀ انجام تاتو کافی است؟ رضایت مشتری از کار شما در گرو چه اصولی میباشد؟ با ما همراه باشید، تا شما عزیزان را با اصول اساسی اجرای آرایش دائم، آشنا سازیم.
همانطور که میدانید، افراد از ویژگیهای ظاهری، ژنتیکی و رنگهای متفاوت پوست برخوردار میباشند. به همین خاطر، شما نیاز دارید تا در ابتدا با تئوری نور و رنگها، انعکاس و کنتراست مربوط به نور و رنگها و دستهبندی رنگهای سرد و گرم آشنا گردید.
تئوری نور و رنگ
تئوری رنگ، در سال 1676 توسط نیوتون با به کارگیری یک منشور ارائه گردید. به این معنا که، هنگامی که شما در مقابل نور سفید یک منشور قرار میدهید، این نور سفید به دلیل شکست نور به یک طیف رنگی شامل رنگهای قرمز، زرد، سبز، آبی، بنفش، نیلی و نارنجی تقسیم میگردد. میتوان این رنگها را به 2 دستۀ قرمز، زرد، نارنجی و سبز، آبی و بنفش تقسیم نمود، که اگر هر یک از این گروه رنگها با یکدیگر ترکیب شوند و رنگ سفید را به وجود آورند، به آنها رنگهای مکمل میگویند. توجه داشته باشید که اگر هر یک از رنگها از این طیف رنگی جدا نمایید، از ترکیب سایر رنگها رنگ مکمل آن رنگی که جدا نمودهاید به وجود خواهد آمد. برای مثال، اگر رنگ زرد را از این طیف جدا سازید، از ترکیب سایر رنگها، رنگ بنفش که خنثیکنندۀ رنگ زرد است به وجود میآید. جالب است بدانید چشم انسان قادر به تفکیک رنگها در یک تجمع رنگی نبوده و تنها میتواند طول موجهای بین 400 الی 700 میلیمیکرون را تشخیص دهد. شما به عنوان یک آرایشگر و تاتوکار حرفهای بایستی رنگها را بشناسید و از نحوۀ ترکیب رنگها آگاه باشید، تا بتوانید رنگهای مناسب برای انجام کار خود بسازید؛ چرا که رنگهای تهیه شده توسط شما بر چهرۀ افراد تأثیر خواهد گذاشت.
نور و انعکاس آن
هر چه اجسام از رنگ روشنتری برخوردار باشند، نور بیشتری را نیز منعکس میکنند و اگر جسمی تیره رنگ باشد، میزان نوری که جذب خودش میکند بیشتر خواهد بود. بیاید برای درک هرچه بیشتر این موضوع به یک مثال بپردازیم. جسمی را در نظر بگیرید که دارای روشنترین رنگ یعنی سفید میباشد. این جسم به دلیل سفید بودن رنگ آن دارای انعکاس 86% نور خواهد بود. حال رنگی کمی تیرهتر، مثلاً رنگ کرم را در نظر بگیرید. به دلیل این که جسم مورد نظر نسبت به رنگ سفید کمی تیرهرنگ شده، میزان انعکاس نور از آن به همان میزان کاهش مییابد. به این معنا که، رنگ کرم به همان میزان 10% که از رنگ سفید تیرهتر است، دارای انعکاس نوری به میزان حدود 70% میباشد. به همین ترتیب انعکاس نور در رنگ زرد 60%، سبز کمرنگ 54%، آبی کمرنگ 45%، رنگ قرمز که نسبت به سایر رنگها تیرهتر است 14% و رنگ سیاه تنها شامل 10% انعکاس نور میباشند. بنابراین، انعکاس نور به نوع رنگ، قدرت رنگ و درجۀ تیره و روشنی رنگ متفاوت میباشد. جالب است بدانید، اجسام دارای رنگهای روشن، برجستهتر، روشنتر و نزدیکتر دیده میشوند و اجسام تیرهرنگ، دورتر به نظر خواهند رسید.
دستهبندی رنگها
شناخت دستهبندی رنگها و این که آنها چگونه بر روی کار شما و چهرۀ افراد تأثیر میگذارند، در نحوۀ اجرای روش آرایش دائم بسیار حائز اهمیت میباشد. رنگها را میتوان به 3 گروه: رنگهای اولیه یا پایه، رنگهای ثانویه یا درجۀ دو و رنگهای ثالثیه یا درجۀ سه تقسیم نمود.
رنگهای زرد، آبی و قرمز، رنگهای پایهای محسوب میشوند و نمیتوان آنها را از ترکیب رنگهای مختلف با یکدیگر به وجود آورد.
رنگهای درجۀ دو از ترکیب رنگهای پایه به دست میآیند. یعنی به این صورت که از ترکیب: قرمز + زرد = نارنجی، قرمز + آبی = بنفش و نیز زرد + آبی = سبز، به وجود میآید.
در آخر، رنگهای درجۀ سه هستند که از ترکیب رنگهای پایه با رنگهای درجۀ دو به دست میآیند. برای مثال، زمانی که رنگ آبی (رنگ پایه) با رنگ سبز (رنگ درجۀ دو)، حاصل از ترکیب دو رنگ زرد و آبی، مخلوط گردد شما یک رنگ سبز _ آبی خواهید داشت. همانطور که در تصویر زیر مشاهده میکنید، ترکیب هر یک از رنگهای پایه با رنگهای درجۀ دو، یک رنگ جدید را به وجود خواهد آورد.
در دایرۀ رنگها، رنگهای پایه و رنگهای درجۀ دو به گونهای در مقابل یکدیگر قرا میگیرند که رنگهای مکمل یکدیگر را شکل میدهند. برای مثال، از ترکیب 2 رنگ آبی و قرمز رنگ بنفش به وجود آمده که مکمل رنگ زرد بوده و در دایرۀ رنگها درست روبروی رنگ زرد قرار میگیرد. زمانی که رنگهای مکمل در کنار یکدیگر قرار میگیرند، هر یک از این رنگها با توجه به میران کنتراست خود رنگ دیگر را روشنتر میسازد.به این معنا که، اگر رنگ نارنجی و رنگ آبی را در کنار یکدیگر بگذارید، رنگ آبی تیرهتر و رنگ نارنجی روشنتر به نظر خواهد رسید. شناخت رنگهای مکمل میتواند شما را در انتخاب رنگ مناسب برای انجام کار یاری رساند. به عنوان مثال، استفاده از رنگهای مکمل میتواند سبب برجستهتر و روشنتر نشان داده شدن چشمها گردد.
رنگهای سرد و گرم
آگاهی از این که کدام رنگ سرد و کدام رنگ گرم است امری ضروری بوده و میتواند به شما در انتخاب بهترین رنگها و ترکیب آنها در انجام آرایش دائم کمک نماید. در انتخاب رنگ برای اجرای کار بایستی به 3 نکتۀ اصلی رنگ پوست، رنگ چشم و رنگ موی مشتری خود، توجه نمایید. دستهبندی رنگهای پایه، درجۀ دو و درجۀ سه را میتوان به 3 گروه رنگهای سرد، گرم و خنثی تقسیمبندی نمود. در تصویر زیر میتوانید مشاهده نماییید که کدام رنگ در کدام یک از دستهبندیهای رنگهای سرد و گرم قرار میگیرد.
رنگهای گرم : رنگهایی هستند که در ترکیب آنها از دو رنگ زرد و قرمز استفاده شده و ترکیباتی زنده میباشند. هرچه میزان رنگ قرمز در ترکیب بیشتر باشد، رنگ را گرمتر نشان میدهد. رنگهای گرم سبب افزایش فشار خون و هیجان در افراد و نیز ایجاد حجم و گرمی میگردد. رنگهای گرم دارای طول موج بالا بوده و زودتر به چشم خواهند آمد. بهتر است از این رنگها برای آرایش نمودن در طول روز استفاده نمایید.
رنگهای سرد : رنگ پایۀ این رنگها آبی بوده و سرد و بی روح میباشند. با افزایش رنگ آبی، میزان سردی رنگ بالا میرود. طول موج کوتاه این رنگها سبب میشود تا چشم دیرتر متوجه آنها شود.استفادۀ مداوم و طولانی مدت از رنگهای سرد سبب بروز افسردگی میگردد.
رنگهای خنثی : در واقع به رنگهای بی رنگ یعنی رنگهای سیاه، سفید، خاکستری و دودی اطلاق میشود.
بیایید مطالب بالا را جمعبندی کنیم:
1. رنگهای پایه : قرمز، زرد، آبی.
2. رنگهای درجۀ دو : قرمز + آبی = بنفش ، قرمز + زرد = نارنجی ، زرد + آبی = سبز.
3. رنگهای درجۀ سه : رنگها پایه + رنگهای درجۀ دو آبی + سبز = سبز _ آبی.
4. رنگهای سهگانه : رنگهایی که از ترکیب 3 رنگ اصلی به دست میآیند. مانند رنگ مشکی که از ترکیب میزان مساوی 3 رنگ پایه (زرد، قرمز، آبی) به دست میآید. البته، اگر میزان این رنگها در ترکیب به صورت مساوی نباشد، رنگهای دیگری همچون قهوهای مایل به قرمز، قهوهای مایل به زرد، قهوهای مایل به زیتونی و به همین ترتیب رنگهای این چنینی به دست خواهد آمد.
5. رنگهای ترکیبی : به رنگهای سهگانه، درجۀ دو و درجۀ سه، رنگهای ترکیبی میگویند.
6. رنگهای میانی : در واقع همان دسته از رنگها هستند که در دایرۀ رنگها در میان رنگهای پایه و رنگهای درجۀ دو قرار میگیرند. به این صورت که: زرد + سبز = سبز _ زرد ، زرد + نارنجی = نارنجی_ زرد، سبز + آبی = سبز _ آبی، و به همین ترتیب سایر دستهبندیها به دست خواهد آمد.
اما، یکی دیگر از مواردی که بایستی به آن توجه نمایید کنتراست موجود در رنگها و اصول استفاده از آن میباشد.
کنتراست رنگ (Contrast)
این واژه به این معنا است که رنگها در عین توازن با یکدیگر در تضاد باشند، مانند: رنگ سیاه و سفید. برای مثال، اگر رنگ سفید را به رنگ قهوهای مایل به نارنجی اضافه نمایید، یک رنگ کرم متمایل به نارنجی به دست خواهد آمد. اگر بخواهید یک رنگ سرد را به یک رنگ گرم تبدیل نمایید، بایستی از ترکیب رنگهای طلایی استفاده نمایید.
رنگ پوست
انتخاب رنگ برای اجرای کار با توجه به رنگ پوست مشتری انجام میگیرد. ابتدا باید تعیین نمایید که رنگ پوست مشتری روشن، متوسط و یا تیره است. پس از تعیین رنگ پوست، بایستی ببینید رنگ آن در کدام یک از دستهبندیهای گرم و سرد قرار میگیرد. رنگهای گرم در طیفی از زرد، نارنجی، طلایی، نارنجی_قرمز و قرمز قرار گرفته و رنگهای سرد در گروهی از رنگهای آبی، سبز و قرمز_آبی قرار میگیرند. همانطور که مشاهده میکنید، رنگ قرمز هم میتواند گرم و هم میتواند سرد باشد. اگر این رنگ بر پایۀ نارنجی باشد گرم و در صورتی که بر پایۀ آبی باشد، سرد خواهد بود. اگر شنیدید که یکی از لوازم آرایشی شما، برای مثال رژگونه، قرمز است، به این معنا نیست که آن حتماً قرمز میباشد، بلکه به این معنا است که رنگدانههای قرمز استفاده شده در آن محصول سبب میشود که قرمزتر به نظر برسد.