مواد مورد استفاده در میکرونیدلینگ
در صورتی که هنوز تحت درمان با این روش قرار نگرفتهاید، بهتر است بدانید که میکرونیدلینگ، شیوهی درمانی غیر تهاجمی بوده و ممکن است تنها مقدار کمی شما را دچار ناراحتی نماید. با توجه به تعریف متخصصان این روش درمانی "میکرونیدلینگ یک راهحل پزشکی با استفاده از سوزنهای کوچک، برای ایجاد آسیبهای ظریف به روی پوست در جهت تحریک آن برای تولید کلاژن میباشد". این روش نه تنها برای تولید کلاژن، بلکه جهت درمان زخمهای آکنه و جوانسازی پوست نیز، شیوهی مناسبی میباشد. چرا که روشی موثر، کم خطر و مهمتر از همه دارای حداقل آسیب بر روی پوست، میباشد. البته، استفاده از این روش در خانه توصیه نمیگردد و بهتر است که فردی که از این دستگاه استفاده میکند آموزش میکرونیدلینگ را به طور کامل آموخته باشد ؛ به این خاطر که اگر شما تجربه و دانش لازم برای انجام آن را نداشته باشید، ممکن است دچار آسب و یا صدمات جدیتری گردید. بنابراین، انجام میکرونیدلینگ به روی پوست به وسیلهی یک متخصص در این امر، میتواند بهترین انتخاب برای افراد باشد. با این حال، چیزی که در زمان استفاده از این روش آن چنان مورد توجه قرار نمیگیرد، محصولات مراقبتیای است که قبل، در طول دورهی درمان و بعد از آن بایستی از آنها استفاده نمایید. هر چقدر که این روش بر روی پوست اثرگذار باشد، بدون استفاده از محصولات مرغوب و مناسب، نتیجهی مورد نظر متقاضی، به دست نخواهد آمد. آسیبهای موقتی که به وسیلهی این روش به پوست وارد میگردد، با توجه به این که پوست در جهت ترمیم آنها اقدام مینماید، نیازمند موادی است که روند بهبودی پوست را سرعت بخشیده و بهتر نماید.
بهترین مواد مراقبت از پوست برای میکرونیدلینگ
1 .
کوکتل هیالورونیک اسید : چرا از کوکتل هیالورونیک اسید در میکرونیدلینگ استفاده میکنیم؟
هیالورونیک اسید میتواند در مقایسه با حجم خود مقدار بسیار زیادی آب را جذب کند و یکی از پرکاربرد ترین مواد در روش میکرونیدلینگ است. انتخاب یک محصول که دارای این ماده باشد، میتواند به پوست در جهت نفوذ و جذب هر چه بیشتر رطوبت، کمک نماید. با توجه به این که اسید هیالورونیک یک عنصر
آبرسان است، مادهای است که بیشترین تأثیر را در لایهی درم پوست خواهد داشت و کمک به جذب هر چه بهتر رطوبت لازم در این لایه، مینماید. به یاد داشته باشید حصول اطمینان از این که اسید هیالورونیک اصلیترین مادهی تشکیل دهندهی سرم مراقبتی پوست شما میباشد، از مهمترین مواردی است که بایستی به آن توجه نمایید.
2.پپتیدها : بدون پپتیدها، پوست کاملاً ترمیم نمیگردد، و نتیجهی آن از دست دادن استحکام پوست، ظاهر شدن چین و چروکها و تغییرات بافتی، خواهد بود. بنابراین، تولید این ماده که از به هم پیوستن اسیدهای آمینه تشکیل میگردد در صورت از طریق میکرونیدلینگ، دارای توان بالقوه برای متمرکز نمودن اثرات خود خواهد بود. علاوه بر این، پپتیدها از عناصر نرم کنندهی پوست میباشند و بسیار دور از انتظار است که آن را دچار حساسیت نمایند.
3. سرامیدها : یک خانوادهی بزرگ از لیپیدهای مومی در غشاء سلولی میباشند. این ماده 50% لایههای بالایی پوست را تشکیل داده و اسیدهای چربی هستند که در حفظ استحکام پوست و همچنین، حفظ رطوبت آن، کمکرسانی مینمایند. توجه داشته باشید که وجود و تقویت این عنصر هنگام انجام میکرونیدلینگ بسیار حائز اهمیت بوده و برای تسریع روند بهبود و کاهش ریسک سوزش در ناحیهی درمان، مفید خواهد بود.
4.زینک : ضد التهاب و ضد باکتری بوده، زینک (روی) عنصری است که میکروبیوم (ریزاندامگان همزیست) پوست را متعادل نگه داشته و به همین صورت به عنوان یک تسکین دهندهی زخم از آن استفاده میگردد. همچنین، میتوان گفت به عنوان یک عنصر کلیدی در بسیاری از کرمهای درمان کنندهی پوست، مورد استفاده قرار میگیرد. بنابراین، اگر بر روی پوست شما زخم و یا خراشی وجود دارد، استفاده از کرمهای حاوی زینک خالی از لطف نخواهد بود.
5.ضد آفتاب : میتوان گفت کرم ضد آفتاب در زندگی روزمرهی افراد بسیار حائز اهمیت بوده و در رابطه با این که این ماده به عنوان یک سد محافظ برای پوست عمل مینماید، جای هیچ بحثی نمیباشد. یک ضد آفتاب با حداقل SPF 30 درصد انتخاب نموده و اطمینان حاصل نمایید که محصول انتخاب شده سبب لطافت پوست شده و دارای هیچگونه اسانس و یا عطری نمیباشد.
6.
کوکتل ویتامین C : بعضی متخصصان پوست در رابطه با این که آیا استفاده از سرمهای حاوی
ویتامین C برای پوست
پس از انجام میکرونیدلینگ مفید میباشد یا خیر، دارای اتفاق نظر میباشند. از یک سو بعضی از آنها استفاده از این ویتامین را بلامانع دانسته و از سوی دیگر، بعضی دیگر به دلیل این که ممکن است محصولات حاوی این ویتامین سبب بروز حساسیت گشته و پوست را تحریک نماید، استفاده از این ماده را ممنوع نمودهاند. همیشه کمی از مواد حاوی ویتامین C را در قسمتی از بدن امتحان نموده، و در صورت عدم تحریک پوست، میتوان از این ماده در نواحی دیگر آن نیز، استفاده نمایید.
اما، از چه موادی نباید بعد از انجام میکرونیدلینگ استفاده کرد؟ آیا موارد منعی برای بهرهگیری از محصولات مراقبت پوست در میکرونیدلینگ وجود دارد؟
1. رتینول : به طور کاملاً مشخص اثبات شده است که ویتامین A و مشتقات آن، یکی از موثرترین مواد مراقبتی و جوانسازی پوست هستند. اما، قدرت رتینول (از سایر مشتقات ویتامین A و عنصر ضد پیری پوست) و نیروی بالقوهی تحولپذیری آن، میتواند این ماده را به یک گزینهی خطرناک در طول دورهی درمان پوست از طریق میکرونیدلینگ، تبدیل نماید. رتینول میتواند مادهای بیش از حد قوی در بین محصولات مراقبتی پوست، جهت استفاده پس از انجام میکرونیدلینگ باشد. به دلیل این که فرآیند درمان میکرونیدلینگ از طریق ایجاد کانالهای ظریفی به روی پوست عمل مینماید، بهرهگیری از ویتامین A یکی از راهکارهای بهبود وضعیت پوست میباشد. هر چند بهتر است از موادی مانند رتینول که پوست را تحریک مینماید، اجتناب نمایید..
2 .اسیدهای نرم کنندهی قوی : بهتر است از اسیدهای نرم کنندهی قویای مانند: آلفا هیدروکسی اسید (AHA) و بتا هیدروکسی اسید (BHA) به تنهایی و به طور مستقیم در طول درمان التهابات و زخمهای ایجاد شده از طریق میکرونیدلینگ، استفاده ننمایید.
3. آرایش : انجام آرایش به روی پوست تا 24 ساعت پس از انجام میکرونیدلینگ ممنوع میباشد. چرا که این عمل سبب تحریک پوست خواهد شد. در صورت ضرورت انجام آرایش، بهتر است یک برند خاص با ویژگی طراحی برای پوستهای حساس را انتخاب نموده و از استفاده نمایید، تا از بروز زخمهای احتمالی ناشی از آرایش نمودن پس از انجام میکرونیدلینگ، جلوگیری نمایید.