تکنولوژی و تأثیر آن بر سلامتی انسان
امروزه، با پیشرفت انسان در زمینهی تکنولوژی و صنعت، جهان پیرامون آنها دچار تغییر و تحولات بسیاری گردیده است. تغییراتی که هم جنبههای مثبت و هم جنبههای منفی زیادی را در بر دارد.

امروزه، با پیشرفت انسان در زمینهی تکنولوژی و صنعت، جهان پیرامون آنها دچار تغییر و تحولات بسیاری گردیده است. تغییراتی که هم جنبههای مثبت و هم جنبههای منفی زیادی را در بر دارد.
امروزه، با پیشرفت انسان در زمینهی تکنولوژی و صنعت، جهان پیرامون آنها دچار تغییر و تحولات بسیاری گردیده است. تغییراتی که هم جنبههای مثبت و هم جنبههای منفی زیادی را در بر دارد. در حقیقت، تکنولوژی ترکیبی از علم و دانش با هنر میباشد، که سرعت روزافزون پیشرفت آن، موجب بروز تغییر و تحولات بسیاری در زندگی روزمرهی انسان گردیده است. هدف انسان از گسترش و رشد و پیشرفت تکنولوژی، افزایش سطح رفاه زندگی، افزایش سرعت دسترسی به اطلاعات، بالا بردن سرعت مورد نیاز جهت انجام کارها، و همچنین، مهمترین آنها، یعنی پیشرفت علم پزشکی در درمان بیماریهای شناخته شده و ناشناختهی تازه کشف شده، بوده است. اما، با توجه به مسیری که این روزها تکنولوژی در آن قدم گذارده است، نمیتوان گفت که تنها در موارد یاد شده، پیشروی نموده است. در دنیای امروزی، استفاده از تکنولوژیهای دیجیتالی، جزء جداییناپذیر زندگی افراد به خصوص نوجوانان و جوانان شده است. با پیشرفت رایانهها و برنامهها و تلفنهای همراه و تبدیل آنها به یک دنیای کوچک هوشمند و مجازی، علاقهی روزافزون افراد برای دسترسی به آنها را نمیتوان نادیده گرفت. با استفاده صحیح و مناسب از این ابزار، میتوان تأثیرات و تغییرات مثبتی را در زمینهی ارتباط، ایجاد شغل، اقتصاد، تجارت و مسائلی از این دست ایجاد نمود. اما در نهایت تأسف، عدم بهرهگیری مناسب از این ابزار در جوامع امروزی، موجب بروز مشکلات متعددی در میان افراد علیالخصوص نوجوان و جوانان گردیده است، که در ادامه به بررسی بعضی از این مسائل خواهیم پرداخت.
استفاده نادرست از تکنولوژی و تبدیل شدن آن به یک سرگرمی و تفریح روزانه، سبب شده تا افراد زمان بسیاری را صرف استفاده از آن نموده و فرصتهای حقیقی خود را برای پیشرفت در زندگی از دست بدهند.
ارتباط از طریق نرمافزارهای اجتماعی و تکنولوژیهای دیجیتالی، و همچنین، عدم داشتن روابط حقیقی اجتماعی، موجب شده است تا افراد از نحوهی ایجاد ارتباط اجتماعی پایینی برخوردار گردند و نتوانند یک رابطهی سالم و درست را از یک رابطهی نادرست تشخیص داده و به آسیبهای ناشی از آن دچار گردند. این امر در میان افراد با سنین کم و دورهی نوجوانی، بسیار قابل مشاهده میباشد.
در دنیای امروزی و درگیر شدن بیش از حد افراد با تکنولوژی، ترس از دست دادن بعضی چیزها همواره ما را همراهی خواهد کرد. برای مثال، زمانی که شما از طریق نرمافزارهای اجتماعی سرگرمیهای متفاوت اطرافیانتان و دیگر افراد مشاهده میکنید، و سرگرمیهای خودتان را با آنها مقایسه میکنید، ممکن است این ترس بر شما چیره گردد که نکند فرصت داشتن آن سرگرمی را از دست داده باشید.
اعتیاد به تکنولوژی و همچنین نرمافزارهای اجتماعی، سبب شده تا افراد خواب کافی را از خود دریغ کنند. نداشتن خواب کافی موجب بروز بیماریهای بسیاری چه جسمی و چه روحی، در افراد میگردد. تأثیر به روی حافظه و مغز، آسیب به قلب، کاهش مقاومت سیستم ایمنی، بروز افسردگی، بروز احتمالی دیابت، آسیب به پوست و بسیاری دیگر از بیماریها، از جمله مواردی است که در اثر بی خوابی برای افراد پیش خواهد آمد.